luni, 9 februarie 2015



Cat e de important sa petreci timp cu copilul tau?

 
A trecut ceva timp de cand nu am mai scris...si asta pentru ca saptamana trecuta fiica mea a fost in vacanta intersemestriala...ca majoritatea copiilor vostri.
 
Cand ea e acasa incerc sa imi focusez toata atentia si energia inspre ea - iar asta se traduce prin vizionare de desene animate impreuna, jucat (cu orice - creativitatea ei o depaseste cu mult pe a mea), citit povesti, plimbat, gadilat etc. Intotdeauna am simtit ca e extrem de important sa fiu acolo pentru ea, pentru cand are nevoie de mine sau de aprobarea mea. Sotul meu imi spune de multe ori ca eu traiesc in jurul ei, ca doar ea e importanta in viata mea...nu e adevarat, dar e adevarat ca sunt acolo pentru ea oricand ma cheama.
 
Si uite asa, pornind de la gandurile sotului meu, precum si de la instinctele mele care ma indeamna sa fac sau sa nu fac lucruri in viata, am ajuns la subiectul articolului de azi - cat e de important sa petreci timp cu copilul tau.
 
Cercetatorii care au studiat acest aspect au concluzionat ca a petrece timp cu copilul tau este cel mai mare imbold pentru increderea in sine pe care il poti oferi copilului tau. Ii ajuti sa castige incredere in ei si, in acelasi timp, le transmiti mesajul ca sunt pretuiti, iubiti si importanti. Totodata daca petreci timp cu copilul tau ai oportunitatea de a-i transmite in mod eficient valori ce sunt importante pentru familia in care traiti. Prin intermediul fiecarei activitati pe care o intreprindeti impreuna aveti sansa sa comunicati, iar astfel puteti sa aflati mai multe despre interesele lor, dar si mai important, le creati lor mediul necesar pentru a pune intrebari dintre cele mai diverse sau pentru a-si exprima emotii dintre cele mai diverse in legatura cu oameni, relatii, experiente de viata etc. 
 
Pe langa toate aceste idei, trebuie mentionat si faptul ca e important pentru copil sa petreaca timp cu intreaga familie - adica si mama, si tata. Ar fi de dorit sa ne focusam pe gasirea acelor activitati de familie care sa faca placere tuturor - masa in familie, vizionarea unui desen animat in familie, plimbari, excursii de weekend etc. Toate aceste experiente vor ramane in memoria copilului pana la maturitate, starnind peste ani si ani emotii pozitive puternice.

Stiu ca majoritatea dintre noi avem o viata extrem de ocupata de dimineata de la 7 - 8 (poate 6) pana spre seara (17-19, poate si mai tarziu). Cu toate acestea, va recomand cu drag ca atunci cand sunteti acasa cu piticul vostru, nu sa traiti pentru el sau prin el, ci doar sa fiti acolo atunci cand va cheama.







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu